ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ Φ/Β ΣΤΑΘΜΩΝ

Το γήπεδο πάνω στο οποίο είναι εγκατεστημένος ο Φωτοβολταϊκός σας σταθμός είναι κι αυτό κομμάτι της φύσης. Έτσι, σε αυτό με τον καιρό σχηματίζεται βλάστηση η οποία μπορεί να έχει από μικρές έως και καταστροφικές συνέπειες για την επένδυση σας. 

Η βλάστηση η οποία σχηματίζεται δημιουργεί σκιάσεις στα Φ/Β Πλαίσια, κυρίως σε εγκαταστάσεις με σταθερές βάσεις στήριξης, μειώνοντας τον χρόνο ζωής τους και την παραγόμενη ενέργεια. Σε βάθος χρόνου, η βλάστηση ξεραίνεται και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς. Η ανάγκη για αποψίλωση εντείνεται από τους ειδικούς όρους των ασφαλιστηρίων για αποζημίωση από πυρκαγιά, καθώς πλέον η διατήρηση της βλάστησης σε χαμηλά επίπεδα είναι υποχρεωτική.

Σημαντική είναι και η επίδραση στο σύστημα συναγερμού που διαθέτει ο Φ/Β σας σταθμός. Η περιμέτρικη κάλυψη από δέσμες υπερύθρων ακτίνων αχρηστεύεται καθώς πληθαίνουν οι ψευδοσυναγερμοί. Μάλιστα, έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις κατά τις οποίες ο αυτοματισμός του συναγερμού δυσλειτουργεί και ο Φ/Β σταθμός παραμένει απροστάτευτος.

Τέλος, η ανεξέλεγκτη βλάστηση προκαλεί και άσχημο αισθητικό αποτέλεσμα και δίνει μια εικόνα εγκατάλειψης τηε επένδυσης, η οποία έχει ορίζοντα 25 ετών.

Η τακτική αποψίλωση του γηπέδου, σε συνδιασμό με τον καθαρισμό από σκουπίδια απαλοίφει τις παραπάνω συνέπειες, αυξάνοντας την ασφάλεια του Φ/Β Σταθμού.

Συμβουλευτείτε μας σήμερα για αποψίλωση γηπέδων Φ/Β Σταθμών κάθε μεγέθους και τύπου βλάστησης.

 

espa

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Φ/Β ΣΤΑΘΜΩΝ

  • ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΒΑΣΕΩΝ
  • ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ TRACKER
  • ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Φ/Β ΠΛΑΙΣΙΩΝ
  • ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ DC –Χ.Τ.-Μ.Τ.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Mexis Energy
Βάγια Θηβών,Βοιωτία, ΤΚ 32002
Τηλ / Fax: 22620 61687
Mob: 6974138136, 6981464890
email: info@mexisenergy.gr